Door een jarenlange ervaring in zowel de cultuursector als het bedrijfsleven, is ReCo Culture Management een uitstekende partner voor culturele organisaties en individuele musici om te helpen met de zakelijke en organisatorische kant.

Organisatiestructuren, toekomstvisie, fondsenwerving, maar ook ondernemerschap in de snel veranderende maatschappij: dit zijn zaken waar onze kracht ligt.

Inmiddels hebben wij reeds diverse organisaties en individuen kunnen helpen met onze expertise.

Organisaties

Veel organisaties in de culturele sector worstelen met dezelfde vragen. Zowel professionele als amateur organisaties.

  • Hoe financier ik mijn concerten?
  • Hoe krijg ik meer publiek?
  • Hoe krijg ik subsidies/sponsors?
  • Hoe zorg ik voor een goede organisatie?
  • Hoe formuleer ik een lange termijn beleid?

De antwoorden verschillen per organisatie, afhankelijk van de situatie.

ReCo Culture Management kan helpen met het nadenken over antwoorden. Na een verkennend gesprek worden er enkele sessies georganiseerd, waarbij u zelf nadenkt over de antwoorden onder leiding van ReCo. Hiermee wordt per organisatie een eigen visie op maat gemaakt. Daarna helpt ReCo u om de antwoorden uit te werken in een concreet actieplan voor de komende jaren.

 

Opleidingen

Op diverse opleidingen verzorgt ReCo Culture Management een serie workshops met muzikaal ondernemerschap als onderwerp.

In de huidige, snel veranderende maatschappij is het van essentieel belang dat aankomende musici worden voorbereid op de zakelijke kant van hun vak.

  • Wat betekent het om ondernemer te zijn?
  • Waar moet je allemaal aan denken?
  • Hoe realiseer je jouw projecten?

Maar ook praktische zaken zoals belastingen, contracten, facturen en Pr komen hierin aan bod.ReCo verzorgt deze workshops al op reguliere basis bij o.a. het Koninklijk Conservatorium Den Haag en de Dutch National Opera Academy.

My Music My Business

Musici en ensembles worden steeds meer ondernemers. Maar er is weinig kennis over wat dit betekent voor een muzikant en over alle kwesties die hiermee verband houden. Belastingen, regels en voorschriften, PR, facturering en contracten zijn slechts enkele praktische zaken waarmee ze te maken hebben. Maar meer dan dat, een ondernemer zijn is een denkrichting die je moet ontwikkelen.

My Music My Business is een product vanĀ ReCo Culture Management. Het bestaat uit een of meer modules in een interactieve workshop om muzikanten te leren omgaan met de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.

Deze workshop biedt veel praktische informatie en geeft stof tot nadenken.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie!