Aldona Bartnik

Aldona Bartnik
Sopraan , Zangers

In juni 2016 behaalde Aldona Bartnik haar Master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze gespecialiseerd in de Oude Muziek. Ze heeft haar vocale vaardigheden ontwikkeld samen met Rita Dams, Peter Kooij, Michael Chance, Pascal Bertin en Jill Feldman.

Aldona is geïnteresseerd in zingen can Renaissance, Baroque en klassieke muziek, zowel als solist en ensemble zanger. Ze treedt op met het Collegium Vocale Gent, Vox Luminis, De Nederlandse Bachvereniging, Capella Cracoviensis, Gabrieli Consort & Players, Nederland Omroepkoor onder Giovanni Antonini, Konrad Junghanel, Philippe Herreweghe, Fabio Bonizzoni, Jos van Veldhoven, Paul McCreesh, Benjamin Bayl, Andrew Parrott en jan Tomasz Adamus.

Haar wetenschappelijk onderzoek betreft Poolse muziek. Om die reden heeft ze tijdens haar studie in Nederland regelmatig Poolse muziek uitgevoerd samen te met de Wrocław Barok Ensemble (Andrzej Kosendiak- leider). Met deze groep heeft ze vier solo-opnamen gewijd aan Poolse Baroqu. In 2013 en 2015 twee albums van Grzegorz Gerwazy Gorczycki met werken die werden genomineerd voor de prestigieuze Poolse muziekprijs Fryderyk. De volgende dubbel album met stukken van Marcin Mielczewski wordt uitgebracht in 2016.

Aldona neemt deel aan de artistieke activiteiten van de Ars Cantus - Wrocław, een kamermuziekensemble gespecialiseerd in oude muziek, onder leiding van Tomasz Dobrzański, met wie ze het Kodeks Wrocławski album opnam, gewijd aan de Renaissance vocale muziek. Deze cd werd in 2016 ook genomineerd voor muziekprijs Fryderyk.

Met Appolo kabinet - groep die werd gevormd door studenten en alumnis van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, had ze een Engels repertoire tijdens het Utrechtse Oude Muziek Festival in 2015.

Haar artistieke plan voor de komende maanden bevat solo-optredens met de Wrocław Barok Ensemble, de Stichting Oude Muziek Academie in Stettin, Bach Academie tijdens het Bach Festival Świdnica onder Fabio Bonizzoni. 2016 eindigt met een concert tour in Nederland en de Verenigde Staten van Amerika metTon Koopman. Haar artistieke activiteiten betreffen ook een brede promotie van de Poolse muziek rond het Europa, het maken van een opname met The Wrocław Baroque Ensemble en zang recitals met pianist Maurice Lammerts van Bueren, met wie ze een passie deelt voorde liederen van K. Szymanowski, F.Chopin , W.Lutosławski, IJ Paderewski.

Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.