Aleksan Chobanov

Aleksan Chobanov
Counter-tenor , Zangers

Aleksan07_HQAleksan begon zijn muzikale reis in een kinderkoor in Bulgarije toen hij nog maar zes jaar oud was. Hij maakte een snelle ontwikkeling door in zijn middelbare schooltijd en in zijn muziekopleiding, die hij aan het conservatorium in zijn woonplaats Plovdiv afsloot met twee bachelordiploma's, voor cello en zang. Al tijdens zijn opleiding trad hij als solozanger op met enkele van de meest bekende Bulgaarse orkesten, waaronder het Orkest van de Bulgaarse Nationale Omroep en het Orkest van de Opera van Plovdiv.

In 2016 studeerde hij ook in Nederland af voor de bachelor Oude Muziek Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij studeerde bij Rita Dams, Michael Chance, Jill Feldman, Peter Kooij, Pascal Bertin, Robin Blaze en Dorotheé Mields.

Op dit moment vervolgt de jonge counter-tenor zijn opleiding in het masterprogramma Oude Muziek in Den Haag en is betrokken bij uiteenlopende projecten met zowel geestelijke als wereldlijke muziek en zowel oude muziek als werk uit latere periodes. Recentelijk trad hij als solist op in Bachs mis in b-klein (Hohe Messe) onder leiding van Ton Koopman in de Verenigde Staten en Nederland. Binnenkort zal hij de rol van Oberon zingen in Benjamin Brittens opera “Midsummer Night’s Dream” in Helsinki.

Zowel in zijn studie als in zijn huidige professionele praktijk had Aleksan Chobanov de kans om te werken onder leiding van vooraanstaande musici als Michael Chance, Kenneth Montgomery, Patrick Ayrton, Peter van Heyghen, Hidemi Suzuki, Charles Toet, Peter Coin, Frans Brüggen, Gilles Michels, Jacques vd Meer en Gerard de Wit.

Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.