Berend Eijkhout

Berend Eijkhout
Bariton , Bas , Zangers

Berend Eijkhout (1989) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, bij Frans Fiselier en Gerda van Zelm. Daarnaast volgde hij lessen en masterclasses bij Elly Ameling, Nadine Secunde, Johannette Zomer en Marcel Reijans.
Hij werd al tijdens zijn studie een veelgevraagd solist in het oratoriumvak. Op zijn repertoire staan de Passionen, Weihnachtsoratorium en Hohe Messe van J.S. Bach, Requiem (Mozart, Brahms, Fauré, Duruflé), Petite Messe Solennelle, Messiah en Schöpfung. Hij soleerde onder andere met het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Orkest van het Oosten en het Nieuw Bach Ensemble en met dirigenten als Marcus Creed, Ton Koopman en Antony Hermus.
In de zomer van 2015 zong Berend de rol van Figaro in de Barbier van Sevilla, bij het Franse Opéra Mosset. Sindsdien heeft hij bij verschillende gezelschappen en gelegenheden meerdere rollen uitgevoerd: Il Conte (Le Nozze di Figaro), Papageno (Die Zauberflöte), Plutone (l’Orfeo, Monteverdi), Tempo (Il ritorno di Ulisse in Patria), Apollon en Hérault (Alceste). Ook werkte hij mee aan twee wereldpremières: Who’s afraid of Orfeo?, van Chiel Meijering, waarin hij de rol van Jup zong, en All Rise! van Jan Peter de Graaff, waarin hij de rol van Jean zong.

Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.