Brigitte van Hagen

Brigitte van Hagen
Sopraan , Zangers

brigitte-van-hagenSopraan Brigitte van Hagen is een veelzijdig en ambitieus zangeres. Ze haalde in 2013 haar masterdiploma aan het Conservatorium van Rotterdam.

Ze studeerde bij Roberta Alexander en Jard van Nes. Momenteel wordt Brigitte gecoacht door Hanneke de Wit. Ze nam deel aan masterclasses van o.a. Barbara Bonney, Barbara Hannigan en Michael Chance.

Opera-ervaring deed Brigitte al vroeg op in De Kleine Prins van H. Boerema naar het gelijknamige boek van Antoine de Saint-Exupéry.

Tevens zong ze de rol van Susanna in Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart o.l.v. T. Lehmann. Ze is één van de oprichters van Vliegwiel Producties, een collectief van jonge ambitieuze musici, ze maakten twee vernieuwende operaproducties en toerde daarmee langs de Nederlandse theaters. Momenteel zingt Brigitte in de mini-opera ‘A Postcard from Aleppo’ van Merlijn Twaalfhoven en Abdelkader Benali met verschillende gevluchte musici uit Syrië.

Brigitte werkte mee aan verschillende radio en tv-programma’s, onder andere Opium op 4, Kunststof op Radio 1 en Podium Witteman.

Naast opera heeft zij een grote liefde voor oude muziek. Al eerder zong ze tijdens het Frans Hals Festival en het Festival Oude Muziek te Utrecht.

De NRC prees haar subtiele klank-verschuivingen en vlinderlichte hoogte.

Brigitte werkt tevens samen met toonaangevende kunstenaars als Merlijn Twaalfhoven en Daan Roosegaarde met wie zij nieuwe projecten realiseert.

In december 2015 reisde ze naar de Filipijnen alwaar ze zowel met pianist Jourdann Petalver als het Philippine Philharmonic Orchestra een zestal concerten heeft gegeven.

Brigitte was in vele oratoria te horen als soliste. Onder andere de Matthäus en Johannes Passion van J.S. Bach, het Requiem en de Mis in c van W.A. Mozart en die Jahreszeiten van J. Haydn.

Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.