Carlos Monteiro

Carlos Monteiro
Tenor , Zangers

Carlos Monteiro begon zijn muziekstudie aan het Conservatório Regional de Setúbal (Portugal), waar hij piano studeerde bij António Toscano, vocale techniek bij Silvia Martinho waarna hij de cursus zang beëindigde in de muziekschool van het Conservatório Nacional de Lisboa bij Rute Dutra.
Hij studeerde tegelijkertijd af in de Farmaceutische Wetenschappen aan de Faculteit Farmacie van de Universiteit van Lissabon.

In 2013 behaalde hij zijn diploma zang ​​met het maximumclassificatie op het eindexamen aan de Superior School of Music van Lissabon, in de klas van Luis Madureira. In 2016 begon hij zijn Master Studies in Oude Muziek - Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Rita Dams.

Heeft regelmatig deelgenomen aan de International Early Music Courses georganiseerd door de Academia de Música Antiga de Lisboa (2005, 2006, 2007, 2008, 2009 en 2010), waar hij werkte met Jill Feldman aan vocale techniek en stijl in vroege en barok Duitse, Italiaanse, Engels en Frans repertoire.
In maart 2009 nam hij deel aan de workshop over de vroege zang in CCB - Lissabon met Maria Cristina Kiehr. Heeft privélessen gevolgd bij Howard Crook, Susan Waters, Elisabete Matos en João Lourenço en volgde masterclasses bij Enza Ferrari, Yvonne Minton en Tom Krause.

In 2007 presenteerde hij zich op de 1e Nationale Wedstrijd in Zang van het Conservatoria - Aveiro, in 2008 tijdens de 2e editie van de wedstrijd Prémio José Augusto Alegria - Évora, in 2010 op de wedstrijd van Lyric Singing van de Portugese Rotary Foundation en in 2011 tijdens de zangwedstrijd Luisa Todi - Setúbal.

Als zanger in ENSEMBLE zong hij in het koor van de Calouste Gulbenkian Foundation - Lissabon, in het koor van het Teatro Nacional de São Carlos - Lissabon, in het Kamerkoor van de Universiteit van Lissabon en in producties van Associação Musical Lisboa Cantat. Met La Capella Reial de Catalunya, zong Die Israeliten in der Wüste van Carl Philipp Emanuel Bach (Auditori-Barcelona e Cité de La Musique-Paris, 2014), de Mattheus Passie van J.S. Bach( Palau de la Música-Barcelona e Lleida, 2015) en The Fairy Queen van H. Purcell (2016), onder leiding van maestro Jordi Savall.
Verder is hij lid van het vocale ensemble Olisipo.

Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.