Channa Malkin

Channa Malkin
Sopraan , Zangers
Sopraan Channa Malkin heeft een breed repertoire, dat zich uitstrekt van oratorium tot opera en lied, en van de Renaissance tot de 21ste eeuw. Zij maakte haar operadebuut op 16-jarige leeftijd als Barbarina in Le Nozze di Figaro bij De Nederlandse Opera. Sindsdien was zij als soliste te gast bij diverse bekende orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.
Channa heeft een bijzondere affiniteit met oude en hedendaagse muziek. Channa zingt regelmatig als soliste in oratoria, waaronder recentelijk de Matthäus Passion en Hohe Messe van Bach met het Jerusalem Baroque Orchestra, onder leiding van resp. Joshua Rifkin en Andrew Parrott. Verder heeft zij diverse wereldpremières op haar naam staan, o.a. van de liederencyclus Zwarte Bloemen van Josef Malkin. Deze voerde zij uit in New York, Salt Lake City, Sofia en in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam met het NedPho.
Op het operapodium vertolkte zij de rollen van Despina (Cosi fan tutte), Pamina (Die Zauberflöte), Zerlina (Don Giovanni), Poppea (L'Incoronazione di Poppea), Despina (Cosi fan tutte), Charite (Cadmus et Hermione, Lully) en anderen.
Channa heeft een grote passie voor kamermuziek, en heeft een duo samen met gitarist Izhar Elias. Zij treden regelmatig op in Nederland en daarbuiten (o.a. Muziektheater Amsterdam). In hun verhalende concertprogramma's zoeken ze de grens op tussen klassieke en volksmuziek, met liederen van o.a. De Falla, Garcia Loco, Castelnuovo-Tedesco en Sefardische Ladino-liederen.
Channa studeerde in 2012 cum laude af aan het Utrechts Conservatorium. Zij is prijswinnares van Stichting Jong Muziektalent Nederland, en won diverse beurzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Van den Ende Foundation.
Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.