Elise Besemer

Elise Besemer
Instrumentalisten , Viool

concertdorpskbdr8feb15_16Elise Besemer (1994, Rotterdam) speelt vanaf haar vijfde viool. Tot 2007 kreeg ze les van Hélène van Leeuwen (Jong Talentafdeling van het conservatorium van Rotterdam), tot 2013 studeerde ze bij Coosje Wijzenbeek (Sweelinck Academie, conservatorium van Amsterdam), sinds 2014 studeert ze bij Jaring Walta (Koninklijk Conservatorium in Den Haag).

Haar meest recente succes (voorjaar 2016), was het bereiken van de finale (2e prijs) van het prestigieuze Nederlandse Vioolconcours, categorie Oskar Back. Het oordeel van de jury was: ‘Haar spel is zeer sensitief, zonder effectbejag, volstrekt eerlijk. Elise is een bijzonder allround violiste’.

In juni 2016 is Elise, na een spannende auditie, met zes andere talentvolle musici, verkozen om deel te nemen aan de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze zal meewerken aan tenminste 15 producties van het orkest. Ze zal worden gecoacht door leden van het orkest en zal kamermuziekconcerten op diverse locaties geven. Daarnaast krijgt ze verschillende workshops, masterclasses en trainingen.

Eerder won ze eerste prijzen tijdens het Davina van Wely Vioolfestival (2011), de Maassluisse Muziekweek (2006), het SJMN (2006 en 2007) en de jury- en publieksprijs van het Gergiev-festival (2006) en met pianist Mengjie Han de publieksprijs op het Storioni festival (2014).

Elise volgde in de loop van de tijd masterclasses bij o.a. Alexander Pavlovsky, Petru Munteanu, Liza Ferschtman, Helmut Zehetmair, Margreet Honig en Stephan Picard.

Kamermuziek heeft haar grote liefde. Van 2008 tot 2014 was ze de primarius van het Furioso strijkkwartet. Dit kwartet won in 2013 een eerste prijs op het Prinses Christina Concours.

Elise is primarius van het Arkovsky sextet (gestart in 2014). Hiermee nam ze deel aan de Zeister Muziekdagen, met masterclasses van leden van het Borodin-, Jerusalem en Pavel Haas kwartet, cellist Gary Hoffman en Reinbert de Leeuw. Het sextet concerteerde o.a. in het Concertgebouw Amsterdam, de Hermitage, het kasteel van Amerongen en het Muziekgebouw aan ’t IJ. Uit het Arkovsky sextet is in 2014 het Frans Hals kwartet ontstaan.

Ze heeft vier keer een beurs ontvangen van de JoopvandenEnde Foundation. Hierdoor kon zij cursussen volgen in o.a. Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland en Frankrijk.

Elise bespeelt een viool van Jean Baptiste Vuillaume, gebouwd in 1886 in Parijs, in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.