Emilio Aguilar

Emilio Aguilar
Dirigent , Tenor , Zangers

De Argentijnse tenor Emilio Aguilar (1989) begon op 9-jarige leeftijd zijn muzikale opleiding met pianolessen aan het Gilardo Gilardi Conservatorium in Argentinië. Op zijn 15e begon hij met zangles, waarna hij zich voornamelijk op het zingen toelegde. Na voltooiing van de middelbare school studeerde Emilio koordirectie aan de universiteit van Bellas Artes (Argentinië). In 2010 begon hij met zijn zangstudie aan de afdeling klassieke muziek van het conservatorium van Amsterdam bij Valerie Guillorit en in juni 2015 haalde hij zijn bachelor. Tegenwoordig wordt hij gecoacht door Margreet Honig en Carlos Aransay. Emilio startte in September 2016 de opleiding Koordirectie bij Jos Vermunt aan het Conservatorium van Amsterdam. Op dit moment sluit hij zijn laatste jaar af van de docentenopleiding in de Feldenkrais Methode in Duitsland bij Mia Segal and Leora Gaster.

In januari 2017 werd Emilio leider van koor en madrigale-ensemble van Semper Crescendo, een van de oudste muzikale organisaties in Nederland. Semper Crescendo is opgericht in 1831 en is toegankelijk voor alle studenten van de Universiteit Leiden die geïnteresseerd zijn in het maken van muziek.

Emilio is een oprichter van het ensemble Seconda Practica. Dit ensemble is drie keer geselecteerd voor het European Emerging Ensembles Project, dat in oktober 2016 hun cd "Nova Europa" lanceerde. Daarnaast zingt de jonge tenor met meerdere koreen in Nederland, waaronder het prestigieuze Nederlands Kamerkoor, en werkt vaak als een solist in oratorio en vroege muziekconcerten: Musica Temprana (Adrian van der Spoel), Ensemble Elyma (Gabriel Garrido), Hemony (Simon Groot), Le Nuove Musiche (Krijn Koetsveld).

Na drie jaar studie van de Feldenkrais-methode met leraren Mia Segal en Leora Gaster in Bad Tölz, Duitsland, werd Emilio in juni 2017 een beoefenaar van mind and body studies. In december 2016 begon Emilio met de opleiding Body & Mind aan het Conservatorium van Amsterdam, samen met Irthe Aya Engelhard. Hij geeft regelmatig workshops over zingen en de Feldekrais Methode gericht op koor en andere muzikale verenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen.

Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.