Ephraim van IJzerlooij

Ephraim van IJzerlooij
Cello , Instrumentalists
Ephraim van IJzerlooij werd geboren op 12 februari 1983 in Zeist en begon op 7 jarige leeftijd met muzieklessen (lier en blokfluit). Op 9 jarige leeftijd begon hij met cellolessen en ging daarna naar de Jongtalentklas bij Maarten Mostert op het conservatorium van Amsterdam. Sinds 2002 studeerde Ephraim cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag; eerst bij Monique Bartels, sinds 2005 bij Dmitri Ferschtman. 16 mei 2007 heeft Ephraim zijn Bachelor eindexamen cello met goed gevolg afgelegd. Hij studeerde zijn laatste 2 jaar voor zijn Master bij Dmitri Ferschtman aan hetzelfde instituut met de specialisaties: orkestspel, kamermuziek en solospel. Zijn eindexamen Master of Music op 29 september 2009 is gewaardeerd met een 9, met onderscheiding voor de poëzie in zijn spel.
Ephraim volgde masterclasses bij o.a. Harro Ruijsenaars, Michel Strauss, Valter Despalj, Vladimir Perlin, Bernard Greenhouse, Menahem Pressler, Natalia Gutman, Yo Yo Ma, Osiris Trio, Storioni Trio en Brodsky Kwartet, Vermeer kwartet, Jerusalem kwartet. Tijdens de NJO zomeracademie 2006 voerde hij de cellosectie aan. In die samenstelling speelde hij onder meer op het Schleswig Holstein Musikfestival en het Edinburgh International Festival. In 2006 werkte Ephraim samen met Sofia Gubaidulina aan de uitvoering van haar "Am Rande des Abgrunds", onder meer tijdens de Cellobiënnale in Amsterdam. Het zijn dierbare herinneringen geworden. Sofia Gubaidulina speelde bij die gelegenheid een van beide aquafoons.
Ephraim liep stage bij het Residentie orkest. Van februari tot 15 mei 2008 volgde Ephraim de Ligeti Academy van het Asko-Schönberg ensemble. Ephraim is een toegewijd kamermusicus. Hij geeft concerten met zijn vaste pianist Maurice van Schoonhoven. Daarnaast speelt hij sinds 2012 in het OriOnTriO met Zangeres Cileke Angenent en pianist Wolter Willems. Sinds 2015 maakt Ephraim deel uit van het Triple Berry Trio met Theo Hartman en Armin Segger. Zij spelen een gevarieerd modern repertoire voor Trompet, Cello en Piano. Tevens geeft hij concerten met het IJzerlooij-Van Dam duo met eigen composities, gezamenlijke werken ontstaan door inspriratie van een gedicht of een schilderij. Daarnaast speelt hij in het ensemble Jardin des Images (www.jardindesimages.nl)
Ephraim heeft zich ook als cellodocent ontwikkeld en heeft zich in 2014 aangesloten bij het door Wouter Mijnders ontwikkelde muziekdocentennetwerk: vivaldimusiclessons.nl Ephraim heeft een brede interesse in taal en verbindingen met muziek. Onderweg schrijft hij vaak verhalen op die hij later uitwerkt tot bijvoorbeeld een gedicht. Zo zijn er al twee bundels met gedichten van hem uitgegeven: "De Geheime Tuin van Muziek" en "De Klank van Stilte".
Ephraim speelt op een cello gebouwd door Daniel Roye, 2004 te Amsterdam. Hij heeft dit instrument in 2013 aangeschaft met steun van het SEM fonds.
Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.