Kymia Kermani

Kymia Kermani
Esklarinet , Instrumentalisten , Klarinet
kymia1Nederlandse klarinettiste Kymia Kermani begon op haar 15e in de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij Harmen de Boer en voltooide haar bachelor bij Hans Colbers. Ze vervolgde haar studie aan het "Royal College of Music" en werd ondersteund de VSB beurs, het Prins Bernard Cultuurfonds, het Mengelbergfonds en de Stichting Fundatie voor de Vrijvrouwe van Rensvrouwe te 's-Gravenhage. Als soliste speelde Kymia de wereldpremière van het klarinetconcert van de Nederlandse componist Jan van Dijk en het oudste concert ooit geschreven door de barokcomponist J.M. Molter. Kymia heeft opgetreden in heel Europa en het Midden-Oosten, waar ze speelde met grote orkesten en ensembles zoals het "Royal Philharmonic Orchestra" en Staatskapelle Berlin.  Als actief kamermusicus heeft Kymia verschillende ensembles opgericht, waar ze zich richt op zowel klassieke als hedendaagse muziek. Momenteel is ze vast lid van Ensemble End of Time, Tangotrio Luz y Sombra en AEREA Ensemble Berlin. Ze werkte samen met het Busch Ensemble en het Varadanyan string kwartet. In Nederland heeft ze op belangrijke kamermuziek festivals gespeeld zoals het Orlando Festival, Internationale Muziekzomer Gelderland en in grote concertzalen zoals het Concertgebouw. In 2011 speelde Kymia in de 'Royal Albert Hall' en 'Cadogan Hall' als onderdeel van de "Rising Stars Series". Ze werd bekroond met de RCM klarinet en basklarinet Prize, en de RCM Woodwind Ensemble Competition Prize. Kymia speelde voor de Nederlandse televisie (Vrije Geluiden en Raymann is laat) en BBC Radio 3. Zomer 2012 is zij naar Canada gereisd om deel te nemen aan het Banff Summer Arts Festival.
Zomer 2014 is zij op tournee geweest met het West Eastern Divan Orchestra en Daniel Barenboim naar Buenos Aires, Luzerne Festival, Salzburger Festspiele en BBC Proms.
Dit jaar werd de CD 'Milonga Loca' van haar Tangotrio Luz y Sombra uitgebracht en voorgesteld in een grote record release tournee door Nederland, Duitsland en Zwitserland.
Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.