Marta Lončar

Marta Lončar
Sopraan , Zangers

Marta Loncar picture

Na het afronden van een studie muziek theorie aan de Muziek Academie in Zagreb in 2007 is Marta Lončar begonnen met werken in de muziekschool aldaar. In 2003 begon ze met privé zanglessen.
Van 2002 tot 2007 zong ze in verschillende koren in Kroatië, in werken zoals de Requiem's van Mozart, Fauré, Duruflé en Verdi, de 10e Symfonie van Beethoven en vele andere werken.
Van 2008 tot en met 2014 zong ze met het ensemble Antiphonus waarmee ze vroege en hedendaagse muziek speelde op diverse muziekfestivals zoals het vroege muziekfestival van Dubrovnik, Varaždin Barok Avonden, Osor Musical Evenings, Zadar Musical Evenings, Music Bienalle Zagreb, 7e Festival van Kroatisch Muziek in Wenen, Festival "Croatie, la voici" in Parijs en anderen. Met hetzelfde ensemble maakte ze diverse opnames voor de Kroatische Radiotelevision.
In 2014 verhuisde zij naar Den Haag om haar zangstudie te vervolgen aan het Koninklijk Conservatorium bij Rita Dams, Sasja Hunnego, Peter Kooij, Michael Chance, Jill Feldman, Dorothee Mields, Pascal Bertin en Robin Blaze. Belangrijke concerten sindsdien waren C.P.E. Bach's Israëlieten in der Wüste (op het Festival Musica Sacra Maastricht), opgenomen in NPO Radio 4 en Diepenbrock liederen in het Concertgebouw, Amsterdam, Tivoli Vredenburg in Utrecht en de Nieuwe Kerk in Den Haag (opgenomen voor Radio West) .
Zij heeft als koorlid deelgenomen aan een tour in de VS en Nederland met de Hohe Messe van J.S.Bach (een project in samenwerking met Juilliard School, New York en Ton Koopman).
Tijdens haar studie heeft zij deelgenomen aan de projecten van The Royal Conservatory onder het artistieke leiderschap van Michael Chance in concertoptredens van opera Dido en Aeneas van Purcell (als Dido), opera L'Orfeo van Monteverdi (als Messagera), opera Agrippina van Händel ( als Agrippina) en semi-optredende uitvoering van de opera L'incoronazione di Poppea door Monteverdi (als Poppea).
In het seizoen 2016/2017 was zij understudy in een productie van Opera2Day (Dr. Miracle's Last Illusion). Hoogtepunten in 2017 waren een programma met luitist Arjen Verhage, o.a. bij Lambertus Concerten  in Helmond (april) en optredens op het Festival Oude Muziek in Utrecht met Duitse Cantates (augustus). Sinds juli 2017 is zij een erelid van het Koor van de Kroatische Radio- en Televisie.
Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.