May Kristin Svanholm Hegvold

May Kristin Svanholm Hegvold
Sopraan , Zangers

May Kristin Svanholm Hegvold is een sopraan uit Trondheim, Noorwegen. Ze studeerde in 2016 af aan het conservatorium in Trondheim (NTNU) bij professor Elisabeth Meyer-Topsøe en ging daarna naar Nederland om in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium te studeren. Afgelopen zomer haalde zij haar master Oude Muziek bij Rita Dams. Tijdens haar verblijf in Den Haag had May Kristin de gelegenheid om bij prestigieuze specialisten te studeren, onder andere Tineke Steenbrink, Robin Blaze, Dorothee Mields Hunt, Pascal Bertin en Peter Kooij. Ze studeert nu voor haar master in klassieke zang bij Rita Dams en Noa Frenkel aan hetzelfde instituut.

May Kristin heeft als solist deelgenomen aan vele producties, waaronder Pappapermisjon (Vaderschapsverlof) en Kommentarfeltet (De commentaarsectie), de premières van twee nieuwe opera's van de Noorse componisten Bertil Palmar Johansen en Trygve Brøske. Ze was ook, onder andere, de sopraansolist in Stabat Mater, Pergolesi (Noorwegen) en zong de rollen van Dido, 2nd Woman en 1st Witch van de opera Dido en Aeneas van Purcell (Noorwegen en Portugal). Enkele van haar nieuwste projecten zijn het zingen van de rol van Pamina uit de opera Die Zauberflöte van Mozart (Haarlem), de rol van Piacere in Händels Il Trionfo del Tempo, met het Trondheim Symfonieorkest o.l.v. Paul Agnew en de sopraansolo's van de Hohe Messe Bach (’s-Hertogenbosch, Helmond).

Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.