Rianne Wilbers

Rianne Wilbers
Sopraan , Zangers

Sopraan Rianne Wilbers is een musicus die ervan houdt om uitdagingen aan te gaan en mensen aan zich te binden. Ze wordt alom geprezen om haar artistieke visie, haar bravoure en doorzettingsvermogen.

Februari 2016 slaagde Rianne met Symfonie nr. 3 van Górecki cum laude voor de opleiding Klassiek Zang aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hierbij kreeg ze zangcoaching van Xenia Meijer, Maarten Koningsberger en Lucia Meeuwsen. Naast solorepertoire van vroeg-barok tot hedendaags, heeft Rianne veel interesse in kamermuziek. Zo vormt ze samen met Harpiste Beate Loonstra een duo en speelt ze vaak met multi-instrumentalist Jornt Duyx. 

Als ambassadeur en pionier van de hedendaagse muziek werkt Rianne graag samen met levende componisten. Ze is dan ook zangeres en initiator van VONK, zong ze in de grote muziekvoorstelling 'Homo Instrumentalis' van Silbersee en maakte ze een solo opera met audio visueel kunstenaar Merijn Bisschops.

Ze volgde masterclasses bij: Juliet Fraser, Claron mc Fadden, Johannette Zomer, Henk Neven e.a.  

In 2019 is ze geselecteerd als nieuw jong talent bij Music Hub Brabant.

Zie ook www.riannewilbers.nl

Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.