Sophia Patsi

Sophia Patsi
Alt , Mezzo-sopraan , Zangers

Een veelzijdige jonge zangeres, geprezen voor haar "rijk en fluweelachtige lage register", Sophia verscheen de laatste 2 seizoenen zowel als solist en als ensemble-lid op internationale podia en festivals waaronder het Festival d'Ambronay, Auditorium de Lyon, Grote Opera d'Avignon, Concertgebouw, Ljubljana Early Music Festival, Festival Oude Muziek Utrecht, Göttingen Internationale Handel Festspiele, Stockholm Early Music Festival, International Bach Chamber Music Festival in Riga, Heinrich Schütz Musikfest in Dresden en Opera Noord Holland.
Recentelijk heeft Sophia deelgenomen aan de 2-per-voice-Coro van L'Orfeo - (. Dir Etienne Meyer) Monteverdi in de Opera de Dijon met Les Traversées Baroques, en was zij met het ensemble Seconda Pratica (dir. Nuno Atalaia, Jonatan Alvarado) de opening act van concert Jordi Savall in het Auditorium de Lyon . Ook zong zij de alt soli in de 9e Symphony van Beethoven en Szymanowski's Stabat Mater met de Mannheim Koor & Orkest (dir. Quentin Clare)

Sophia is te horen in opnames van het koor van "Le Temple et le Desir", in de muziek door Mazzochi met het Ensemble Elyma (onder leiding van de heer Gabriel Garrido), en Veneziano's muziek in het koor van "Christmas in Napels" van de ensemble Odyssee (dir. Andrea Friggi) en als solo en ensemble alt in de eerste cd-opname van Seconda Pratica, "NOVA EUROPA" (uitgave november 2016, Harmonia Mundi, Ambronay Editions).

Als soliste trad ze op in producties in Nederland, Duitsland, Portugal, Griekenland, Italië, Tsjechië, Hongarije, Frankrijk, Oostenrijk en werkte met dirigenten zoals Etienne Siebens, Gabriel Garrido, Leonardo Garcia Alarcon, Adrián Rodríguez Van der Spoel, Richard Egarr, Andres Locatelli, Alfredo Bernandini, Sigiswald Kuijken, Marcus Creed, Ivo Meinen, Teunis van der Zwart en Menno van Delft.
Sophia werkt ook samen met professionele ensembles in Nederland, zoals het Nederlands Kamerkoor, Musica Temprana, Nederlandse Bachvereniging en is als vast ensemble lid verbonden aan de oude muziek ensembles Seconda Pratica en Himeros.
Met haar voortdurende  "dorst" naar meer kennis volgde ze coaching, lessen en masterclasses bij Margreet Honig, Janet Williams, Lillian Watson, Nadine Secunde, Richard Egarr, Rosa Dominguez, Christa Ludwig, Ghena Dimitrova, Claron McFadden, Fabian Schofrin e.a.
Sophia heeft diverse prijzen gekregen in wedstrijden (2e prijs in de 21e National Singing Competition in Griekenland, finalist in de Maria Callas beurs / award op 2.009, publieksprijs in de Prix d'Harmonie concurrentie in Rotterdam 2010) en is een K. Kyriacopoulos leerling geweest voor de periode 2009-2012 en een Sweelinckfonds leerling voor het jaar 2013-2014.
Geboren in Thessaloniki, Griekenland, in een familie van musici, behaalde Sophia haar Bachelor diploma met de hoogste onderscheiding in klassieke zang en Opera aan het staatsconservatorium van haar geboortestad in 2009 bij de bas Nikos Kapetas.
Gepassioneerd en volledig gewijd aan de muziek en de kunst van het zingen, besloot ze om haar studie in het buitenland voort te zetten, te beginnen in Duitsland, waar ze voor een jaar studeerde bij prof. Cheryl Studer.
Later verhuisde Sophia naar Nederland, waar ze momenteel verblijft, en volgde dubbele training: Early Music onder leiding van Xenia Meijer en Maarten Koningsberger en klassieke zang onder leiding van Valerie Guillorit beide voor het masterdiploma. Momenteel wordt zij gecoached door Hanneke de Wit.
Sophia is binnenkort te horen in de rollen van Speranza (Orfeo) en Ericlea (Ulisse) in een Monteverdi Triptych in Schwetzingen Festival in Duitsland (mei 2017) en in de rol van Messagiera (Orfeo) in Lissabon (september 2017), alles samen met het ensemble "La Venexiana".

Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.