Valérie Rijckmans

Valérie Rijckmans
Harp , Instrumentalisten
aoew002Valérie Rijckmans werd geboren in Tilburg en begon op negenjarige leeftijd met harpspelen. Op haar vijftiende ging zij naar het Brabants Conservatorium om te studeren bij Susanna Mildonian. In 1991 behaalde Valérie haar diploma docerend musicus harp en studeerde zij verder aan het Sweelinck Conservatorium bij Alexandre Bonnet,alwaar zij in1994 het diploma uitvoerend musicus harp behaalde. Valérie volgde masterclasses bij Tatiana Tauer enSusan McDonald en studeerde tevens bij Vera Badings in Amsterdam, Emmy Hürlimann in Zürich en Pierre Jamet in Parijs.
Ook studeerde zij orkestdirectie bij Jac van Steen aan het Brabants Conservatorium. Valérie treedt veel op in binnen- en buiten- land, solo, in orkest, als harpduo en in com- binatie met gitaar, zang of  uit, zowel in de klassieke als in de lichte muziek. Zij trad op tijdens het Wereldharpcongres te Parijs als so- liste. In 1997 nam zij samen met harpiste Aime van Delden een CD op, waarop zij populaire muziek vertolkt. Valérie soleerde in onder andere het harpconcert van Ditters von Dittersdorf, meermaals in Danse sacré et Pro- fane van Debussy, Introduction et Allegro van Ravel, en het harp-  uitconcert van Mozart.
Sinds enkele jaren remplaceert Valérie in het Metropole Orkest. Zij volgde als eerste lichting in Nederland de opleiding tot jazzharpiste aan het Rotterdams Conservatorium. Naast haar werkzaamheden als uitvoerend musicus is zij verbonden aan verschillende instellingen voor kunstzinnig onderwijs als harpdocente. Valérie geeft concerten, speelt in orkesten of speelt op huisconcerten en andere gelegen-
heden waarbij een muzikale omlijsting pas- send is. Onlangs nam zij een CD op met  uit en harp waarop zij ook de Keltische harp en de elektrische harp bespeelt. Verder improvi- seert zij, schrijft zij muziek en zingt ze ook.

 

Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.