Victoria Cassano

Victoria Cassano
Alt , Mezzo-sopraan , Zangers

Foto Victoria Cassano smallVictoria Cassano (Madrid, 1987) begon haar muzikale studie piano en viool in haar woonplaats. In 2008 studeerde ze af aan de Universidad Complutense de Madrid, met een Bachelor diploma in Music onderwijs. In 2009 besloot ze te verhuizen naar Nederland om Oude Muziek zang studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij Rita Dams, Jill Feldman, Michael Chance en Peter Kooij. Tijdens haar Master studie specialiseerde zij zich in de uitvoering van de Spaanse gewijde muziek van de 17e eeuw, en ze behaalde haar master in Oude Muziek in juni 2015.

Als solist richt Victoria zich vooral op oratorium en heeft werken zoals Bachs Weihnachts Oratorium, Johannes Passion, Magnificat en diverse cantates, Händels Messiah, Mozart's Requiem en Coronation Mass en Vivaldi's Magnificat en Gloria uitgevoerd. Recente opera optredens waren onder meer de rol van Eduige in de opera Rodelinda van Haendel en de rol van Arethuze in La descente d'Orphee aux Enfers van Charpentier.

Ze werkt regelmatig samen met De Nederlandse Bach Vereniging, Vox Luminis, La Capella Reial de Catalunya, Laurens Collegium Rotterdam en treedt op met oude muziek ensembles zoals L'Arco Sonoro, Prothimia Ensemble en Musica Temprana. Ze is ook een van de oprichters van The Windsor Consort, een vocaal ensembledat gespecialiseerd is in de uitvoering van het Engels en Italiaanse madrigalen. Sinds 2014 maakt zij deel uit van de Young Bach Fellowship van de Nederlandse Bach Vereniging.

Victoria heeft gezongen met dirigenten als Peter Van Heyghen, Jordi Savall, Jos van Veldhoven en Ton Koopman, en speelde op festivals zoals Bach Festival Dordrecht, Festival Oude Muziek Utrecht, Grandezze e Meraviglie, Lucerne Festival en Musikfest Stuttgart.

Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.